Her Story, Her Future

“Nicio poveste extraordinară nu a fost scrisă fără curajul de a începe și fără susținerea celor din jur. Împreună putem face ca fiecare poveste să conteze și să deschidem uși pentru cele ce vor urma.” – Mirona Radu, fondatoare și producătoare Her Story, Her Future

 
Her Story, Her Future este un program de mentorat de trei luni creat pentru a sprijini femeile din industria filmului. 7 participante din România vor avea 4 întâlniri individuale și 2 sesiuni de grup cu 7 mentore din industrie, având oportunitatea să-și dezvolte proiectele cinematografice, să primească feedback și îndrumare, și să-și îmbunătățească abilitățile personale.

Scopul programului este de a încuraja și sprijini femeile din industria filmului, acoperind subiecte precum dezvoltarea scenariului, castingul, locațiile, promovarea și distribuția filmului, precum și leadership-ul și comunicarea.

La sfârșitul programului, se va organiza un pitch internațional online, unde fiecare participantă va prezenta proiectul său. Un juriu format din 3 profesioniste din industria cinematografică va acorda un premiu în valoare de 1.000 EUR pentru cel mai bun pitch.

Pentru a aplica, participantele trebuie să completeze formularul de pe pagina dedicată până pe data de 4 august și să participe la un interviu online.

ECHIPAMirona radu

fondator & producător creativ

Mirona Radu lucrează în industria filmului – producție și distribuție de filme de aproximativ 15 ani, inclusiv în domeniul festivalurilor internaționale de film. 

 

Mirona are studii și experiență în dezvoltarea și implementarea proiectelor interculturale, iar din 2021 este fondator și director al Film O’Clock International Festival, un festival de film care unește prin proiecții simultane șapte țări de pe două continente.

 

A studiat Regie de film, are un master în Producție de film (România), un master în Management Creativ în Noile Media (Kieslowski Film School, Polonia) și a participat la programe profesionale precum NEXT WAVE, Maia Workshops, CICAE Training și alte peste 10 rezidențe artistice în România, Polonia, China, Italia, Olanda, Portugalia, Rusia și Ucraina.


A fost membră a juriului Europa Cinemas Label la Festivalul Internațional de Film de la Veneția în 2020 și a juriului C.I.C.A.E. la Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo în 2021. Din decembrie 2021 a devenit membră a Asociației Internaționale Europa Cinemas iar din mai 2023 membră a C.I.C.A.E.

 

În prezent este doctorandă la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale din București, cu tema de cercetare Filmul ca artă și instrument terapeutic.

Mariia Makarova

Coordonator PITCH

Cătălina Radu

Coach & Moderator

Anca Spiridon

Specialist PR

Gabriela Forfotă

coordonator articole