program de mentorat de trei luni creat pentru a sprijini femeile din industria filmului

HER STORY, HER FUTURE – program de mentorat pentru femeile din industria filmului

Prevederi generale

1.1. Prezentul regulament definește obiectivele, scopul și procedura de desfășurare a proiectului “Her Story, Her Future – program de mentorat pentru femeile din industria filmului” (denumit în continuare Programul de mentorat).

1.2. Proiectul este organizat și produs de Creatrix Fama și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național din România (AFCN).

1.3. Limbile oficiale ale evenimentului sunt româna și engleza. Cetățenii români sunt invitați să participe, iar mentorele internaționale și membrii juriului comunică cu acestea în limba engleză.

Obiective și scopuri ale proiectului

2.1. Scopul principal al Programului de mentorat este de a sprijini și încuraja femeile din industria filmului, oferindu-le un mediu sigur și susținător pentru a-și dezvolta abilitățile personale și profesionale în ceea ce privește dezvoltarea scenariului, casting-ul, locațiile, promovarea și distribuția filmelor. Prin intermediul mentoratului, participantele vor primi feedback și îndrumare de la mentorele lor, care sunt profesioniste cu experiență în domeniul filmului. De asemenea, programul are ca scop să încurajeze femeile să fie lideri și comunicatori eficienți în industria filmului, și să le ofere oportunitatea de a se conecta cu alte femei profesioniste din domeniu. Prin organizarea unui pitch internațional online, programul oferă o platformă de promovare a proiectelor realizate de către participante, ajutându-le să-și facă cunoscută munca și să primească feedback din partea unui juriu format din profesioniste din domeniul filmului.

2.2. Obiectivele proiectului:

Obiectivul general al proiectului este de a sprijini și încuraja femeile din industria filmului prin intermediul unui program de mentorat de trei luni, cu scopul de a le ajuta să-și dezvolte abilitățile personale și profesionale în domeniul filmului. Proiectul se desfășoară timp de trei luni, august – octombrie 2023, cu organizarea pitch-ului online în data de 29 octombrie, și acordarea premiului în valoare de 1.000 EUR, celui mai bun pitch.

Obiective specifice:

– Organizarea în mod eficient a 4 întâlniri individuale și 2 întâlniri de grup între fiecare participantă și mentorele lor din industria filmului în decursul a trei luni, respectând calendarul stabilit și asigurând o bună comunicare și colaborare.

– Sprijinirea participantelor în dezvoltarea și îmbunătățirea proiectelor lor de film prin intermediul feedback-ului și îndrumării oferite de mentori, în cadrul celor 4 întâlniri individuale și 2 întâlniri de grup organizate în decurs de trei luni, astfel încât acestea să își îmbunătățească abilitățile profesionale și să obțină o mai mare șansă de succes în domeniul filmului.

– Organizarea cu succes a unui pitch internațional online la finalul programului, în care fiecare participantă își va prezenta proiectul și va primi feedback.

Procedura de desfășurare și durată

3.1. Programul se va desfășura în perioada august – octombrie 2023.

Etapele Proiectului:

Primirea înscrierilor – 20 iulie – 4 august 2023

Desfășurarea interviurilor online – 7-8 august 2023

Lansarea programului – 10 august 2023

Organizarea a 4 întâlniri individuale online – august – octombrie 2023

Organizarea a 2 întâlniri de grup  – septembrie – octombrie 2023

Pitch Internațional – 29 octombrie 2023

Participante

4.1. Solicitantele (denumite în continuare Participante), care aplică conform formularului pe website-ul herstoryherfuture.com, trebuie să aibă cel puțin 18 ani și cetățenie română.

4.2. Selecția participantelor se realizează în două etape:

Etapa I – Înscriere online

Lista materialelor necesare: scurtă scrisoare de motivație, bio-filmografie, portofoliu, informații despre proiectul de scurtmetraj pe care intenționează să-l dezvolte în cadrul programului (aflat în oricare din etapele: dezvoltare/producție/post-producție/distribuție)

Etapa II – Scurt interviu online

La Etapa II, participantele sunt evaluațe în conformitate cu următoarele criterii: creativitate (noutatea ideii, inventivitatea, flexibilitatea gândirii); gândire critică, posibila dezvoltare a proiectului pentru prezentare în funcție de mentorele acestui program. Se vor discuta detalii referitoare la proiect și responsabilitățile mentorului și a participantei în cadrul programului.

Termeni de participare

5.1. Participarea pentru participantele selectate este gratuită.

5.2. Organizatorii cer participantelor să-și asigure o conexiune stabilă la internet și un dispozitiv personal (calculator/laptop/telefon mobil) în timpul evenimentelor educaționale și a prezentării.

5.3. Nu se admit absențe de la întâlnirile din cadrul programului.

Mentorele

6.1. Mentorele sunt invitate la inițiativa Creatrix Fama.

6.2. Potrivirea dintre fiecare mentoră și participantă este realizată de Creatrix Fama.

6.3. Cele patru întâlniri individuale au ca scop dezvoltarea proiectului de scurtmetraj și îmbunătățirea abilităților fiecărei participante, precum și sprijinirea acestora în cadrul prezentării internaționale (pitch). Întâlnirile individuale dintre mentore și participante vor urma un program care va fi aprobat direct de către părți.

6.4. Cele două întâlniri de grup vor aborda problemele comune cu care se confruntă femeile în industria filmului și căutarea modalităților de a se susține reciproc. Mentorele și participantele vor participa la aceste întâlniri în date stabilite de organizator.

6.5. Mentorele susțin întâlniri pe teme precum: leadership, public speaking, negociere, soluții de producție cinematografică, buget, casting, locații, festivaluri de film, distribuție online, etc.

6.6. Împreună cu mentorele, fiecare participantă va lucra la dezvoltarea proiectului său și va primi feedback și îndrumare pentru îmbunătățirea acestuia.

6.7. Comunicarea între mentore și participante va avea loc în limba engleză, atât la întâlnirile individuale, cele de grup și pitchul internațional.

Juriu

7.1. Juriul este invitat la inițiativa Creatrix Fama și va fi anunțat ulterior începerii programului.

7.2. Juriul este format din trei profesioniste din industria filmului internațional, care vor oferi feedback personalizat pentru fiecare participantă.

Pitchul Internațional

8.1. Prezentarea va avea loc în mod public, gratuit și online, în limba engleză.

8.2. La sesiunea de prezentare vor participa toate mentorele și participantele. Fiecare participantă are 5 minute pentru a-și prezenta proiectul, după prezentare, membrii juriului pot pune întrebări timp de 5 minute.

8.3. La finalul prezentării, juriul va decide și anunța câștigătoarea. Ulterior va oferi feedback personalizat în scris pentru fiecare proiect în parte.

8.4. Data prezentării este stabilită pentru 29 octombrie. Ora urmează a fi comunicată ulterior.

8.5. Membrii juriului decid câștigătoarea pitchului, care va primi un premiu de 1000 euro brut. 

 Organizatorul își rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului Regulament.

20 iulie 2023

GHID PENTRU ÎNSCRIERI

Despre Programul de Mentorat “Her Story, Her Future”

Programul de Mentorat “Her Story, Her Future” este un proiect dedicat femeilor din industria filmului, cu scopul de a sprijini dezvoltarea abilităților personale și profesionale ale participanților. Prin intermediul mentoratului oferit de profesioniste cu experiență în domeniul filmului, dorim să creăm o comunitate susținătoare și să oferim oportunități de creștere în carieră pentru femeile pasionate de cinema.

Procedura de înscriere

Pentru a aplica în Programul de Mentorat “Her Story, Her Future”, vă rugăm să urmați următorii pași:

a) Accesați site-ul herstoryherfuture.com și completați formularul de înscriere disponibil pe pagina dedicată înscrierilor.
b) Asigurați-vă că furnizați informații corecte și complete în toate câmpurile obligatorii ale formularului.

Informații necesare în formularul de înscriere

Formularul de înscriere solicită următoarele informații:

Numele complet
Adresa de email
Biografia (300-500 cuvinte) – vă rugăm să ne povestiți despre experiența dvs. în industria filmului și despre ce v-a inspirat să aplicați în program.
Studii și cursuri în domeniul filmului – vă rugăm să menționați orice studii sau formări relevante pe care le-ați urmat în domeniul filmului.
Proiect în lucru – titlul și genul proiectului la care lucrați în prezent.
Stadiul proiectului – vă rugăm să indicați dacă proiectul se află în etapa de dezvoltare, producție, post-producție sau distribuție.
Sinopsis – o scurtă descriere a proiectului dvs.
Concept și viziune regizorală – explicați care este conceptul și viziunea dvs. regizorală pentru proiect.
Link de vizionare material (dacă este disponibil) – în cazul în care aveți un material sau un teaser al proiectului, vă rugăm să furnizați un link către acesta.
Link de vizionare al unui proiect anterior (cu subtitrare în limba engleză) – dacă aveți proiecte anterioare finalizate, vă rugăm să furnizați un link către unul dintre ele, cu subtitrare în limba engleză.
Obiective și motive de participare – explicați ce abilități sau aspecte doriți să îmbunătățiți în cadrul programului și care este motivația dvs. de a participa.
Alegerea mentorei – vă rugăm să menționați o mentore din cele 7 ale acestei ediții, cu care v-ați dori să lucrați (acest lucru nu poate fi garantat).
Limba engleză – vă rugăm să indicați nivelul dvs. de cunoaștere a limbii engleze.
Confirmare participare – vă rugăm să confirmați că sunteți de acord cu termenii Regulamentului și că veți fi disponibil/ă pentru toate activitățile programului în perioada august – octombrie 2023.

Finalizarea și trimiterea înscrierii

După ce ați completat toate informațiile necesare în formular, vă rugăm să verificați cu atenție toate datele și să asigurați că sunt corecte. Dupa finalizare, faceți clic pe butonul de mai jos pentru a finaliza înscrierea. Veți primi o confirmare automată pe website că înscrierea a fost înregistrată cu succes.

Vă mulțumim pentru interesul dvs. în Programul de Mentorat “Her Story, Her Future” și pentru timpul acordat completării formularului de înscriere. Echipa noastră va analiza toate înscrierile cu atenție, urmând a vă contacta pentru interviul online.

Dacă aveți întrebări suplimentare sau aveți nevoie de asistență, vă rugăm să ne contactați la adresa de email: [email protected].

Cu gânduri bune,
Echipa “Her Story, Her Future”
creatrix fama Administratia fondului cultural national